Deze 6 koppige formatie serveert een aanstekelijke cocktail van jazz, exotica en soul en laat de dansvloer ontploffen met rock n roll, funk en boogaloo. Collectief Explosief laat je alle hoeken van de dansvloer zien en als je dacht stil te kunnen blijven staan, dan heb je het goed mis. Hoe harder jij meedoet, hoe harder zij voor je vlammen!

 

Met hun knallende energie en een uiterst divers repertoire heeft Collectief Explosief

eerder hun sporen achter gelaten op o.a. Magneet Festival, Landjuweel, Pllek, Shoeless,

Rijks Hemelvaart, ORKZ Groningen, Camping de Lievelinge, Beyond, NPO Radio 6, the Sugarfactory en Paradiso.

In mei 2015 lanceerde zij hun debuut album ‘Collectief Explosief’ in Noorderlicht café Amsterdam.

Zij spelen een ratatouille van muziekstijlen en dat is ook niet zo gek, gezien alle bandleden een andere voorgeschiedenis hebben.


De drummer heeft een voorliefde voor funk en latin, de bassist zweert bij cumbia en jazz, de gitarist is vergroeid met zijn hollowbody gitaar, de saxofonist leeft op van reggae en ska, de trompettist studeerde pop en jazz in Utrecht en het scheelde weinig of de zangeres was letterlijk geboren op het podium van wereldmuziek.

De band wil het muzikale aanbod, gedomineerd door elektronische muziek, doorbreken met een geluid die de tand des tijds heeft doorstaan en waarop iedereen haast vanzelf gaat bewegen. Hun repertoire bestaat voor de helft uit gevarieerd eigen werk gemengd met bewerkte favorieten uit de muziekgeschiedenis zoals Tequila, Caravan, Miserlou en The Beat Goes On.

 

Op initiatief van Maya kwam de eerste formatie in 2011 samen als verrassingsband op haar verjaardagsfeest bij het Alkmaarse Stadsstrand de Kade. De toen nog naamloze 4 mans formatie traden 3 keer samen op en werd niet veel later uitgebreid met saxofonist Frank en nieuwe bassist Tim. Niet veel later deden zij hun eerste optreden op Magneet Festival 2012.

 

In 2012 en 2013 speelde de band in vele kroegen, feesten en festivals in de omgeving van Alkmaar en Amsterdam. Door hun spontane energie werd het publiek telkens opgezweept en gonsde hun naam al gauw in de krochten van de underground scene. Eind 2014 nam de band in eigen beheer hun eerste self-titled album op in een leegstaande gevangenis in Alkmaar met hierop 7 eigen nummers. In 2015 is Collectief Explosief uitgegroeid tot een volwassen band waar ook trompettist Erik en nieuwe saxofonist Pieter zijn aangetrokken. Hiermee is Collectief Explosief van plan toe te werken naar een knallende festivalset van volledig eigen werk in 2016 en kijkt het uit naar het schrijven en opnemen van hun 2e album.

 

http://www.collectiefexplosief.nl/

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon